English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

STRASBURQDA 1 XORDAD (22 May ) QIYAMI ANILDI

AZOH: 22 May 2006 tarixinde (1 Xordad 1385) Azerbaycan Türklerinin Iranin resmi qezetində tehqir olunmasina etiraz elameti olaraq bashlayan milli herekat Güney Azerbaycan tarixine “1 Xordad-22 May Qiyamii” kimi düshdü,

Güney Azerbaycanin bütün sheherlerinde yüzminlerle milyonlarla Azerbaycan Türkü meydanlara çixdilar. Onlar, irqçi ve fashist fars rejiminin qarshisinda ayağa durub ve bir daha tehqiri qebul etmeyeceqlerini gösterdiler. İran rejiminin vehshi saldirilari neticesinde100 e yaxın vetendashımız shehid oldu, minlerle tutuqlu işkenceye meruz qaldi.

Bundan bele  xaricde yaşayan her Güney Azerbaycanlinın, her Azerbaycanlinin, her Türkün vezifesi Güney Azerbaycan Türkünden yana olmali ve onun sesini dünyaya chatdirmalidir.

Buna göre de 1 Xordad shehidlerini anmaq ve Güney Azerbaycana canlarini qurban edenlerin sesine ses qatmaq üchün, Shehidlere ve canini bu yola qoymush feallara sayqidan ötürü hech bir teshkilatin simgesine, bayragina ve adina yer vermeden ve 21 May 2011 tarixinde Fransanin Strasburq sheherinde bir yere yigishib mitinq teshkil etdik.

"Haray, haray Men Türkem", "Güney Azerbaycan Milli Qiyami Milletimizin Haqq Sesidir", "Yashasin Azerbaycan" Fransizve  ingilis dillerinde ise: "Yashasin Bütöv Azerbaycan",  "Yashasin Güney Azerbaycanin May 2006 Qiyami" Tutsaq feallarin shekilleri vs.

Fransiz dilinde hazirlanmish 1500 plaketin paylanmasi, fransizlarin maraqlanib gelib shexsen suallar vermesi bizler uchun mitinqin musbet terefidir.

Bu vesile ile, Mitinq Teshkilat Komitesinin feal uzvu, Parisden bir qrup fealla gelen Sevda xanim Tebrizliye, Almaniyanin Haydelberg sheherinden bir qrup fealla gelen Said bey Saede ve Isvechrenin Zurix sheherinden bir qrup fealla gelen Araz bey Nesimiye  ishtirak etmelerinden dolayi xususi teshekkurlerimizi bildirmek isteyirik.

Hörmetle

Strasburq Mitinq Teshkilat Komitesi

PS: qoshmada mitinqden shekiller yollayiriq

Mustafa Alinca

GSM 0033 601 799 008

Skype: mustafa.alinca

Paltalk: Mustafa_Alinca 1

http://up.iranblog.com/images/9fuj1avi3rd1wyp1yzjh.jpg

http://up.iranblog.com/images/nexq0v4e2v51rti2k9k.jpg

http://up.iranblog.com/images/8axumqx3596okvd7t7lv.jpg

http://up.iranblog.com/images/4gvzihekfd9kuuvlmk.jpg


Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter