English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی

آذوح: حمید چپت‌چیان، وزیر نیرو از انتقال آب دریای عمان به استان خراسان رضوی خبر داد و گفت که «سرمایه‌گذاران می‌توانند وارد عمل شوند».

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر نیرو شنبه ۲۱ آذر گفت که تا پایان سال ۹۴ مطالعات طرح انتقال آب از سایر حوزه‌ها و دریای عمان به خراسان رضوی پایان خواهد یافت و در روزهای آینده دو سد جدید نیز به بهره‌برداری خواهند رسید.

چیت‌چیان با بیان آن که مصرف آب خراسان رضوی، ۱.۱ میلیارد مترمکعب بیش از منابع آب تجدید شونده موجود است گفت: «برای کاهش این بحران چهار راهکار اساسی در نظر گرفته شده است».

به گفته وزیر نیرو نخستین راهکار برای بحران آب در این استان «استحصال آب‌های سطحی» است. تاکنون از ۲۷ سد بهره‌برداری شده است.

چیت‌چیان گفت در روزهای آینده دو سد قره تیکان و چهچه نیز وارد مرحله بهره‌برداری خواهند شد.

«احیا و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی»، «جایگزینی پساب به جای آب کشاورزی» و «انتقال آب از سایر حوزه‌ها» سه راهکار دیگر در دست اقدام برای حل بحران آب در استان خراسان رضوی هستند.

خراسان رضوی در خصوص اضافه برداشت از منابع آب‌های زیرزمینی رتبه نخست ایران را داراست.

مهدی جمشیدی، رئیس انجمن ناجیان آب نیز آبان ماه سال جاری گفت که در استان خراسان رضوی «به جای اینکه ۷۵ درصد از آب زیرزمینی برداشت شود، حدود ۱۳۰ درصد از آب تجدیدشونده برداشت می‌شود».

او رایگان بودن مصرف آب در بخش کشاورزی را «یک مشکل» دانست. به گفته او در بخش کشاورزی، «آب کاملاً رایگان در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و هیچ مبلغی بابت آب پرداخت نمی‌شود».

قرار است پس از پایان مطالعات دولت، پروژه انتقال آب از سایر حوزه‌ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شود.

رحیم میدانی معاون وزیر نیرو تیرماه سال گذشته اعلام کرده بود ایران به مرحله تنش آبی رسیده است و دولت به تنهایی قادر به عبور از این بحران نیست و تمام نهادها باید با یکدیگر همکاری کنند.

شدت بحران آب در ایران سبب شده که بسیاری از روستا‌ها با بی‌آبی مواجه باشند. به گونه‌ای که آب آشامیدنی هفت میلیون روستایی در ایران از طریق تانکر تأمین می‌شود. مقامات ایران بار‌ها درباره احتمال بروز جنگ آب در کشور هشدار داده‌اند.

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter