English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

دانشجوی ترک به علت بهایی بودن از دانشگاه اخراج شد

آذوح: آرزو ایقانی قجلو شهروند بهایی ساکن شهرستان قوشاچای (میاندوآب) به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی از دانشگاه پیام نور مرکزی میاندوآب اخراج شد.

به گزارش بهایی نیوز، این شهروند بهایی که ترم آخر رشته فقه و حقوق اسلامی در این دانشگاه بود زمان انتخاب واحد “ترم آخر” متوجه نوشته ای مقابل آخرین وضعیت جامع دانشجویی می شود که در آن قسمت ذکر شده بود ” محروم از تحصیل” و با وجود پیگیری های انجام شده وی، به نتیجه ای نرسیدند و همچون دیگر شهروندان بهایی محروم از تحصیل شده است. این شهروند بهایی پیشتر در سال ۱۳۹۱ از دانشگاه آنلاین بهائیان در رشته حقوق فارغ التحصیل شده بودند.

این دانشجوی محروم از تحصیل در پاسخ به خبرنگار بهایی نیوز مبنی بر اینکه آیا انتظار داشتید از دانشگاه اخراج شوید، می گوید :”برایم غیرمنتظره نبود و هر ترمی که امتحان میدادم قبل از امتحانات و در زمان انتخاب واحد همیشه فکر می کردم این آخرین باری است که به دانشگاه می روم”.

این شهروند بهایی در ادامه می افزاید که ” وقتی متوجه شدم که محروم از تحصیل هستم قصد داشتم که چند واحد مانده دیگرم را جای دیگر پاس کنم که با پیگیری های مستمرم به من گفتند که موضوع شما مسئله آموزشی نیست و از من خواستند که هزینه های اضافی ایاب و ذهاب به خودم تحمیل نکنم”.

به گفته ارزو ایقانی فرزند جاوید ایقانی به بهایی نیوز دلیل گفتگویم با این رسانه این است که بگویم “یا ایهالناس ما همه بشریم و بنده خدای دادگریم” وی همچنین اضافه می کند که ” می خواهم به شهروندانم بگویم اگر برای من هم فرصتی مهیا می کردید می خواستم در آبادانی ایرانم سهیم باشم”.

خانواده این شهروند بهایی پس از انقلاب نیز به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی در حالی که در کارخانه پپسی کولای تبریز مشغول کار بودند، اخراج و محروم از اشتغال شدند.

پیشتر نیز دانشجویان بهایی که هویت دینی آنها برای حراست و مسئولان دانشگاه پیام نور مرکزی میاندوآب احراز نشده بود و در طول تحصیل این افراد از سوی مسئولان دانشگاه شناسایی شده بودند از این دانشگاه اخراج شده اند.

اولین اعلامیه حقوق بشر جهانی در۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ حق تحصیل را برای همه انسانها فارغ از نژاد، رنگ، عقیده، مذهب و جنسیت برابر می‌داند.

در سال‌های گذشته، اعلام “نقص در پرونده” داوطلبان بهایی ورود به دانشگاه‌ها در ایران معادل محرومیت از تحصیل آن‌ها بوده به نظر می‌رسد که این روند، در سال جاری نیز ادامه پیدا کند.

محرومیت از تحصیل بهاییان در دانشگاه‌های ایران با استناد به مصوبه‌ی ششم اسفند ۱۳۶۹ شمسی “شورای عالی انقلاب فرهنگی” صورت می‌گیرد که بهاییان را علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم می‌کند.

بر اساس بند سوم این مصوبه، نه تنها باید از ثبت نام بهاییان در دانشگاه‌ها جلوگیری به عمل آید بلکه چنان‌چه هویت بهایی فردی بعد از ثبت نام و “هنگام تحصیل” نیز احراز گردد، باید از تحصیل محروم شود.

محرومیت شهروندان بهایی پس از انقلاب اسلامی و اعلام انقلاب فرهنگی در ایران به صورت سیستماتیک اجرا شده است.

شهروندان بهایی همواره به علت آیین مذهبی شان مورد خشم و غضب دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته اند. بسیاری از سران آنها اعدام و اکثر شهروندان تحت تاثیر فشارهای نظیر حبس، دستگیری، پلمپ محل کسب و کار مجبور به ترک کشور شده و در کشورهای دیگر اقامت گزیده اند.

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter