English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

جدایی «امید» از «اعتدال»

آذوح: کمتر از دو ماه از آغاز به کار دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گذشته که شکاف‌های ائتلاف «اعتدال و امید» نمایان شده است.

عارف رقابت درون مجلس را به لاریجانی باخت تا شکاف «اعتدال» و «امید» نمایان شود.

فراکسیون ۱۵۰ نفره «اعتدال و امید» در یک‌ماه نخست دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به ۵۰ نفر کاهش پیدا کرده و در کنار آن فراکسیون دیگری به نام « اعتدال» شکل گرفته است.

محمود صادقی عضور هیئت رئیسه فراکسیون امید ترس از رد صلاحیت در انتخابات بعدی را دلیل اصلی جدایی برخی از اعضای فراکسیون امید دانسته و گفته است: «این نمایندگان از حضور در فراکسیون امید نگران هستند».

اما روایت صادقی از شکل‌گیری فراکسیونی که با محوریت علی لاریجانی شکل گرفته یک واقعیت را پنهان می‌کند. تناقض و شکاف «فهرست امید» از همان زمان اعلام لیست‌های انتخاباتی نمایان بود. همان روزهایی که اصلاح‌طلبان از رد صلاحیت‌های گسترده نامزدهایشان شکایت داشتند و همزمان می‌خواستند به «هر قیمتی» در انتخابات باقی بمانند.

برای همین کار هم دست یاری به سمت نامزدهای نزدیک به لاریجانی رانده شده از ائتلاف اصول‌گرایان دراز کردند تا با ترکیبی که کمترین نسبت را با برنامه‌های اعلام شده این جریان داشت، به پارلمان دهم برسند.

شکست اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان در انتخابات هیات رئیسه مجلس نمایان‌تر از قبل شد. بسیاری از ۱۵۰ نماینده‌ای که اصلاح‌طلبان گمان می‌کردند که همراه این جریان خواهند ماند، به لاریجانی پیوستند.

محمدرضا عارف که تا پیش از انتخابات هیات رئیسه گزینه اصلی «اعتدال‌گرایان» برای ریاست بود، در یک ماه گذشته نارضایتی خود را از «عدم همراهی اعضای فراکسیون امید» اعلام کرده و یک‌بار نیز به صراحت گفت: «انتظار از نمایندگانی که با برچسب امید به مجلس راه یافته‌اند، پایبندی به وعده‌ها و قرارهای مشترک است».

او جمعه اول مرداد در جمع اعضای شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بار دیگر به صورت تلویحی از اعضای فراکسیون امید انتقاد کرد و گفت: «رد صلاحیت‌ها باعث شد که از هویت خوب خودمان خوب دفاع نکنیم و گاه از آن عبور کنیم».

تکرار خبرگان در مجلس

اصلاح‌طلبان حامی دولت در انتخابات خبرگان رهبری تنها کارویژه‌شان فراهم کردن زمینه برای افزایش آرای محافظه‌کاران تندرو بود. اصرار آن‌ها برای رای دادن به دو لیست که به شعار انتخاباتی این جریان در شبکه‌های مجازی تبدیل شد، اگرچه به حذف مصباح و محمد یزدی انجامید اما آرای افرادی همانند دری نجف‌آبادی، ری‌شهری و موحدی کرمانی را افزایش داد.

در انتخابات داخلی هیات رئیسه خبرگان مشخص شد که جبهه اعتدال بازی را به رقیب باخته و بسیاری از اعضایی که با حمایت حامیان دولت به خبرگان راه یافته‌اند، در جبهه رقیب قرار دارند.

این وضعیت در انتخابات داخلی مجلس شورای اسلامی هم نمایان شد و حال گروهی از نمایندگان که پیشتر عضو فراکسیون امید بودند، برای تاسیس فراکسیون دیگری اقدام کرده‌اند که به گفته سمیه محمودی نماینده شهررضا در مجلس، «بیشتر اعضای آن را اعضای فراکسیون ولایت تشکیل می‌دهند».

فراکسیون ولایت همان حامیان لاریجانی در مجلس نهم است که با نمایندگان حامی دولت به توافق رسیده‌اند تا راهشان را از «فراکسیون امید» که اعضای آن را اصلاح‌طلبان تشکیل می‌دهند، جدا کنند.

ابراهیم امینی عضو هیئت رئیسه حزب اعتماد ملی در باره این جدایی گفته است:افرادی که از فراکسیون امید جدا شده‌اند، «کسانی هستند که با اصرار حامیان دولت در فهرست انتخاباتی این جریان قرار گرفتند». او حامیان دولت را پاسخگوی این وضعیت دانسته و گفته است: «اصلاح طلبان ناچار بودند در انتخابات مجلس دهم نظر جریان اعتدال و حامی دولت را بپذیرند».

اگرچه اصلاح‌طلبان وعده می‌دهند که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بازهم اعضای فراکسیون اعتدال و امید به یکدیگر نزدیک می‌شوند، اما به نظر می‌رسد که این جدایی و انشقاق دورنمایی است از ائتلاف انتخاباتی بهار سال بعد و رونمایی دقیق‌تر از جریان بازسازی شده محافظه‌کاران سنتی.

radiozamaneh

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter