English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

آب دریاچه ارومیه به پایین ترین حد در 100 سال گذشته رسید

آذوح: مسوول دبیرخانه دائمی شورای منطقه ای حوضه آبخیز دریاچه ارومیه گفت: سطح تراز دریاچه ارومیه طی سال جاری سیر نزولی داشته و در حال حاضر حدود 41 سانتی متر پایین تر از زمان مشابه سال گذشته است.

به گزارش ایسنا، حجت جباری وضعیت دریاچه ارومیه را بشدت بحرانی عنوان کرد و افزود: با ادامه روند تبخیر پیش بینی می شود پاییز امسال، سطح تراز این دریاچه به کمتر از 1271سانتی متر کاهش یابد که پایین ترین سطح تراز در 100 سال گذشته خواهد بود.

وی با اشاره به این که این دریاچه در وضعیت نرمال دارای شوری 180 تا 220 گرم در لیتر است، گفت: به دلیل کاهش ورودی ها، دریاچه به غلظت فوق اشباع رسیده و نتایج اندازه گیری ها، شوری را بیشتر از 350 گرم در لیتر نشان می دهد که تشکیل کریستال های نمک در سطح آب، کف آب دریاچه و سواحل، حاکی از وضعیت بسیار بحرانی دریاچه است.

وی اظهار کرد: در شرایط نرمال، مساحت عرصه آبی دریاچه برابر 5700 کیلومترمربع بوده که در وضعیت حداقل تراز سال گذشته به 2700 کیلومترمربع کاهش یافت؛ یعنی در حقیقت در حدود 3000 کیلومترمربع از عرصه آبی به اراضی شوره زار تبدیل شده است و با توجه به روند کاهشی آب دریاچه، به نظر می رسد میزان بیشتری از عرصه آبی به شوره زار تبدیل شود.

این مسوول تصریح کرد: اثرات منفی زیادی بر اکولوژی دریاچه وارد شده به طوری که جمعیت تنها جانور آبزی دریاچه بشدت تحت تاثیر قرار گرفته و علاوه بر کاهش شدید در تراکم جمعیتی، طول دوره زیستی آن نیز در دریاچه بشدت کاهش یافته است.

وی درخصوص تغییر رنگ دریاچه نیز گفت: رنگ قرمز دریاچه ارومیه به دلیل پدیده شکوفایی جلبکی به نام «دونالیلاسالینا» بوده که یکی از چندین گونه «فیتوپلانکتون» این دریاچه است. «دونالیلاسالینا» جلبک سبز تک سلولی است که در آب های ساحلی، آب های شور و قسمت های صخره ای آب های اقیانوسی زندگی می کند.

جباری ادامه داد: این جلبک در شرایط طبیعی، سبزرنگ بوده، اما با افزایش شوری به حد اشباع و فوق اشباع برای سازگاری با محیط، در داخل این جلبک ها مقدار «بتاکاروتن و گلیسرول» افزایش می یابد که باعث می شود، ماده «بتاکاروتن» جلبک را از شدت نور خورشید و «گلیسرول» در مقابل غلظت نمک محافظت کند.

وی یاد آورشد: به دلیل این که این جلبک قادر است در غلظت های بالای نمک به زندگی خود ادامه دهد، آن را مقاوم ترین موجود زنده به نمک نیز می نامند.

جام جم

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter