English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

انفجار تازه در نیروگاه فوکوشیمای ژاپن با پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی

آذوح: در رآکتور شماره ۲ نیروگاه اتمی فوکوشیما انفجاری دیگر رخ داد. این بار پوشش فولادی رآکتور آسیب دید و رادیواکتیو به بیرون نشت کرد. خطر رسیدن تشعشعات اتمی به توکیو بخشی از مردم پایتخت را به ترک شهر مجبور کرده است.

پس از یک انفجار هیدروژنی تازه در رآکتور شماره ۲ مواد رادیواکتیو به بیرون راه یافت. نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن، صبح سه‌شنبه (۱۵ مارس / ۲۴ اسفند) وقوع این انفجار را تأیید کرد.

علاوه بر این رآکتور ۴ نیز دچار حریق شد، ولی مقامات امنیت اتمی ژاپن گفتند که توانسته‌اند آتش‌سوزی را مهار کنند. رآکتور ۴ را پیش از وقوع زمین‌لرزه به منظور تعمیرات، روز جمعه خاموش کرده بودند. از نظر مسئولان این تأسیسات، میله‌های سوختی این رآکتور عامل خطری جدید نخواهند بود.

افزایش تشعشعات رادیواکتیو

میزان تشعشعات رادیواکتیو در محدوده‌ی این تأسیسات رو به افزایش گذارده است. یوکیو ادانو، سخنگوی دولت ژاپن، هشدار داد و گفت: «ما در این لحظه از چنان میزانی از تشعشعات صحبت می‌کنیم که می‌تواند به سلامتی انسان آسیب برساند.»

سخنگوی دولت افزود، به ساکنانی که به‌رغم دستور نقل مکان هنوز در خانه‌های خود مانده‌اند، اکیدا توصیه می‌شود در و پنجره‌ی خانه‌های خود را بسته نگاه دارند.

به دستور دولت تا شعاع ۳۰ کیلومتری محدوده‌ی هوایی نیروگاه فوکوشیما پرواز هر هواپیمایی ممنوع اعلام شده است.

آسیب سنگین

شرکت "تپکو" (توکیو الکتریک پاور) که مدیریت نیروگاه فوکوشیما را برعهده دارد، آسیب‌های وارده به نیروگاه را یک "سناریوی بسیار وخیم" توصیف کرد. گفته می‌شود که بخش پایینی پوشش فولادی محافظ قلب رآکتور شماره ۲ آسیب دیده، ولی قلب رآکتور هنوز سالم مانده است.

روز دوشنبه (۱۴ مارس) در رآکتور شماره ۲ به مدت طولانی سیستم خنک‌کننده از کار افتاده بود و میله‌های سوخت هسته‌ای برای زمانی طولانی بدون مایع خنک‌کننده مانده بودند.

با از کار افتاده سیستم خنک‌کننده‌ی میله‌های سوخت هسته‌ای، روز شنبه در رآکتور شماره ۱ و سپس روز دوشنبه در رآکتور شماره ۲ انفجار رخ داد.

احتمال فاجعه‌ای فراسوی تصور انسانی

نائوتو کان، نخست‌وزیر ژاپن، شخصا رهبری عملیات مقابله با فاجعه‌ی رآکتورهای هسته‌ای فوکوشیما را برعهده گرفته است. وی در پایتخت‌، توکیو، گفت: «من تمام اقدامات ضرور را اتخاذ خواهم کرد تا آسیب‌ها ابعادی بیش از این پیدا نکند.»

میزان تشعشعات اتمی در توکیو هنوز بسیار پایین است و در سطحی نیست که برای سلامت انسا‌ن مخاطره‌آمیز باشد. ولی این وضعیت می‌تواند تغییر کند. در صورتی که ذرات رادیواکتیو با وزش باد شمال به سوی جنوب، یعنی به سمت توکیو حرکت کند، آنگاه با فاجعه‌ای اتمی روبرو خواهیم بود. در زمان انفجار رآکتور ۲ وزش باد از شمال بوده و مسیر این وزش هنوز تغییر نکرده است.

مردم توکیو را ترک می‌کنند

بسیاری از ساکنان توکیو محل اقامت خود را ترک می‌کنند. ساکنان این کلان‌شهر ۳۵ میلیونی برای فرار از آلودگی اتمی هوا می‌کوشند هر چه بیشتر به سمت مناطق جنوبی بروند.

بخشی دیگر از مردم پایتخت برای مدتی طولانی‌تر برای خود آذوقه تدارک می‌بینند.

سازمان بهداشت جهانی اقدامات و تلاش‌های دولت ژاپن برای حمایت از شهروندان خود را ستود. این سازمان جهانی مستقر در ژنو اعلام کرد که مسئولان ژاپن اقدامات لازم را اتخاذ کرده‌اند. دولت ‌ژاپن با سرعت ساکنان پیرامون پایگاه اتمی را به مکانی امن انتقال داده است.

از آن گذشته نهادهای بهداشت ژاپن قرص‌های یُد در میان مردم پخش کرده‌اند. قرص ید مانع از جمع شدن ید آلوده به رادیواکتیو در غده تیروئید می‌شود.

دویچه وله

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter