English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

شکاف بیست سانتی در حفاظ بتونی راکتور فوکوشیما

آذوح: کارکنان شرکت تپکو در حال تلاش در نیروگاه راکتور شماره دو فوکوشیما ترک برداشته و آب آلوده به مواد رادیواکتیو مستقیما به اقیانوس آرام سرازیر شده است. در همین حال انتقاد به اطلاع‌رسانی غیرشفاف و متناقض دولت و مسئولان نیروگاه‌های هسته‌ای ژاپن افزایش می‌یابد.

مسئولان شرکت تپکو که اداره و بهره‌برداری از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را در اختیار دارند می‌گویند به احتمال بسیار منبع اصلی آلودگی شدید آب‌های ساحلی اطراف نیروگاه فوکوشیما را یافته‌اند. مسئولان تیکو ابراز امیدواری می‌کنند با ترمیم این خرابی جلوی نشت بیشتر آب‌های آلوده گرفته شود.

یکی از منشاءهای آلودگی

روز شنبه (۱۳ فروردین، ۲ آوریل) شرکت تپکو اعلام کرد یک شکاف بیست سانتی متری در حفاظ بتونی راکتور شماره دو فوکوشیما می‌تواند منشاء نشت آب‌های آلوده به مواد رادیواکتیو به اطراف باشد. به گفته‌ی تپکو این شکاف در دیواره‌ی بتنی کانالی پیدا شده که دو متر عمق دارد و مسیر کابل‌های برق نیروگاه است. تپکو امیدوار است با تزریق سیما این شکاف را مسدود کند.

سخنگوی سازمان نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ژاپن خبر منتشر شده از سوی تپکو را تایید کرده و گفته است این مجرا می‌تواند سرچشمه‌ی آلودگی‌های فزاینده‌ای باشد که در هوا و آب‌های مجاور اندازه‌گیری شده است. تپکو روز گذشته به دلیل تصحیح اندازه‌گیری‌های قبلی خود از میزان آلودگی به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

مطابق تازه‌ترین برآوردها میزان ید رادیو اکتیو که قبلا هزار برابر حد مجاز اعلام شده بود اکنون بیش از سه هزار برابر اعلام شده. منتقدان، تپکو را متهم می‌کنند با دادن اطلاعات نادرست سعی در گمراه کردن افکار عمومی و سرپوش گذاشتن بر ابعاد واقعی فاجعه اتمی در ژاپن دارد.

احتمال وجود شکاف‌های بیشتر

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ژاپن می‌گوید احتمال دارد چنین شکاف‌هایی در جاهای دیگری از حفاظ بتنی راکتور نیز وجود داشته باشد و ما باید هر چه سریع‌تر آنها را شناسایی کنیم. او اطمینان داده است اندازه‌گیری میزان آلودگی در آب‌های اطراف نیروگاه تا شعاع ۱۵ کیلومتری به طور مرتب در دستور کار قرار دارد.

برخی از کارشناسان معتقدند میزان آب آلوده‌ای که تا کنون از نیروگاه نشت می‌کند با توجه به وسعت اقیانوس اطلس  و در ابعاد کنونی پیامدهای فاجعه‌باری نخواهد داشت. نیروگاه فوکوشیما که در کناره‌های شمال شرقی ژاپن قرار دارد مجموعا در بردارنده‌ی شش راکتور اتمی است. راکتور شماره دو تنها بخش این نیروگاه نیست که در پی سونامی و زلزه‌ی سه هفته پیش (۱۱ مارس ۲۰۱۱) به شدت آسیب دیده است.

نخستین بازدید نخست وزیر ژاپن

در راکتور شماره یک کارگران هر روز با مشکل تازه‌ای روبرو می‌شوند. خبرگزاری جیجی‌پرس ژاپن گزارش می‌دهد کارگران در حال حاضر مشغول تحلیه‌ی آب‌های آلوده‌ای هستند که در توربین راکتور جمع شده است. گفته می‌شود این آب‌های آلوده راه‌اندازی سیستم حنک‌کننده را با دشواری روبرو کرده است.

نائوتو کان نخست وزیر ژاپن روز شنبه برای نخستین بار در سه هفته‌ی گذشته به منطقه‌ی بحران زده در شرق این کشور سفر کرد. او در گفت‌وگو با ماموران آتش نشانی و امدادگران اظهار داشت تا غلبه بر بحران راه درازی در پیش است اما دولت همواره در کنار آنها خواهد بود. سخنگوی دولت ژاپن، یوکیو ادانو نیز تاکید کرده است رسیدگی به وضعیت بازماندگان و جابه‌جایی کسانی که محل سکونت خود را از دست داده‌اند برنامه‌ای بلند مدت خواهد بود.

۱۶ هزار نفر همچنان مفقود

گفته می‌شود به دلیل تشدید آلودگی‌های رادیو اکتیو، کسانی که در مناطق نزدیک به فوکوشیما زندگی می‌کرده‌اند هرگز قادر به بازگشت نخواهند بود. ادامه‌دار بودن عملیات امداد و ابعاد فاجعه‌ی ژاپن در آمار مربوط به قربانیان نیز آشکار است. با گذشت سه هفته از وقوع زلزله و سونامی همچنان ۱۶ هزار نفر "مفقود" محسوب می‌شوند.

گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان روز شنبه برای ابراز همبستگی این کشور و تاکید بر این که "ژاپن در این شرایط دوستانی در اروپا دارد" به توکیو سفر کرد. او اظهار داشت آلمان آمادگی خود را برای کمک اعلام کرده اما ما برای این تصمیم ژاپن که در وهله‌ی اول به توانایی‌های خودش اتکا کند احترام می‌گذاریم. بنابر گزارش‌ها قرار است آلمان با ارسال تجهیزاتی به مهار فاجعه اتمی در ژاپن یاری رساند.

دویچه وله

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter