English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

نرم افزارهای کانادایی برای فیلتر کردن اینترنت در کشورهای خاورمیانه

آذوح: رژیم های سرکوب گر در سراسر دنیا برای کنترل جریان اطلاعات در اینترنت و جلوگیری از دسترسی آزاد شهروندانشان به اینترنت، از نرم افزارهای ساخت آمریکا و کانادا استفاده می کنند.

حداقل ۹ کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله بحرین، امارات متحده عربی، قطر، عمان، عربستان سعودی، کویت، یمن، سودان  و تونس برای جلوگیری از جریان آزادانه اطلاعات اینترنتی در بین شهروندان خود از فن آوری های تولید شده در آمریکای شمالی استفاده می کنند.

برای جلوگیری از دسترسی دانش آموزان به اطلاعات خطرناک و یا سایت های پورنوگرافی و بالا بردن استانداردها در محیط های کاری، در مدارس آمریکای شمالی از این نرم افزارها استفاده می شود.

با این وجود، گزارشی که زیر عنوان «سانسور شرق توسط غرب» منتشر شده است نشان می دهد که شرکت های تولید نرم افزار در آمریکای شمالی از سانسور اطلاعات در شرق، سود سرشاری کسب می کنند.

این گزارش اخیراً توسط سازمان «Opennet Initiative»، مستقر در تورنتو در کانادا منتشر شده است.

«Opennet Initiative» نهادی است که از همکاری مشترک «Citizen Lab» در مراکز تحقیقاتی دانشگاه تورنتو، دانشگاه هاروارد و «See DevGroup»  به وجود آمده است.

در این گزارش تاکید شده است که در بسیاری از این موارد، گناه سانسور وبسایت های اطلاع رسانی- که می توانند شامل هر گونه اطلاعاتی باشند- فقط به گردن دولت های این کشورها نیست و در برخی موارد شرکت های سازنده این نرم افزارها در فیلتر کردن اطلاعات با دولت ها همکاری می کنند و فهرست تارنماهای سانسور شده را به روزرسانی می کنند.

شرکت کانادایی «Newspaper Inc.» نسخه تجاری نرم افزار فیلترینگ خود را در اختیار سه شرکت بزرگ ارائه کننده خدمات اینترنتی در خاورمیانه قرار داده است: «کیوتل» در قطر، «یمن نت» در یمن و «دی بو» در امارات متحده عربی.

در این گزارش خاطرنشان شده است که دولت های این سه کشور از نرم افزار شرکت «Newspaper Inc.» برای سانسور اطلاعات سیاسی و مذهبی استفاده می کنند و این شرکت نیز به همکاری با این سه کشور اذعان کرده است.

«Websense» دیگر شرکت نرم افزاری است که ادعا می کند محصولات خود را برای فیلترینگ انبوه اطلاعات در اختیار دولت ها قرار نمی دهد، مگر در مواردی که محدود کردن اطلاعات قانونی باشد.

با این حال، سازمان «Opennet Initiative» دریافته است که «یمن نت» از نرم افزار این شرکت برای سانسور اطلاعات سیاسی و مذهبی استفاده می کند.

«Smart Filter» که شرکت عظیم Intel آن  را طراحی کرده است، توسط دولت های عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، بحرین، عمان و تونس استفاده می شود تا اطلاعات سیاسی و اجتماعی را سانسور کنند.

صدای آمریکا

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter