English            Latin   

برای دریافت مطالب جدید به این آدرس www.azoh.net  مراجعه فرمایید

Yeni Adresimiz www.azoh.net

New Address www.azoh.net 

گفتنی است این سایت آرشیو مطالب منتشر شده از اسفند 89 تا دی 92 و همچنین از مهر 94 تا شهریور 95 را شامل می شود
 

تورکیه رادیو و تئلئویزیون اوست کورولو و سامان یولو تئلئویزیونو مودورلوغونه دیرنیشین مئساژی

Bildiğiniz üzere on yıllardır Güney Azerbaycan Türkleri İran devleti tarafından ciddi ayrımcılık ve asimilasyon politikasına tabi tutulmakta ve en temel hak ve özgürlükleri yok sayılmaktadır. Güney Azerbaycan Türkleri milli varlıklarını korumak için uzun yıllardan beri İran devletiyle sivil mücadele içinde olmuş, bu mücadelenin sonucunda onlarca şehit ve yaralı vermiş ve yüzlerce mahpus İran devletinin hapishanelerinde ağır işkenceler maruz kalmışlar ve kalmaktadırlar.

İran İslam Cumhuriyeti sözde milli güvenlik adına uyguladığı ağır baskılarla Güney Azerbaycanlıların sivil ve barışçıl yollarla yürüttüğü mücadeleyi en sert yöntemlerle bastırmaktadır. Bu doğrultuda İran devleti Güney Azerbaycan Türklerinin ulusal mücadelesinin Türkiye ve Azerbaycan devletleri  tarafından desteklendiğini ileri sürmektedir. Hâlbuki Güney Azerbaycan Milli Hareketi hiçbir devlet tarafından desteklenmeden kendi mücadelesini bağımsız şekilde devam etmektedir. İran devleti bu amaçla Azerbaycan ve Anadolu Türklerinin arasına Şii-Sünni nifakı sokmaya çalışmakta ve bu amaçla sürekli Osmanlı-Safevi savaşlarına vurgu yapmaktadır. İran ve Fars aydınlarıyla birlikte İran devletine mensup olan Şii molla ve Ayetullahlar Çaldıran Savaşı’nı gündemde tutarak Azerbaycan Türkleri ile Türkiye arasındaki kardeşliği bozmaya çalışmaktalar. Geçmişte Safevi-Osmanlı padişahlarının yaptıkları hatalar ki aslında iki kardeşin kavgası olmuştur, ne yazık ki bugün Türk düşmanlarının elinde alete dönmüş ve Türklerin arasına ayrılık sokmak için kullanılmaktadır. Nitekim İran devletinin Arab Baharı özellikle de Suriye’de Şii-Sünni kardeşliğini bozarak kendi çıkarlarını korumaya çalıştığını ve bu yolda mazlum insanların acı çekmesine göz yumduğunu de görmekteyiz.

Maalesef son zamanlarda Türkiye’nin bazı TV kanalları ve özellikle Saman Yolu kanalı bu önemli meseleyi dikkate almayarak İran devleti için altın fırsat yaratmaktadır. Saman Yolu TV’den yayınlanan “Osmanlı’da Derin Devlet’’ adlı bir dizi Safevi devleti ile Osmanlı devletinin çekişmesini konu ederek çok yanlış siyasi ve mezhebi literatür kullanmaktadır. Şüphesiz İran devleti ve Şii-Sünni çatışmasından rant sağlayanlar bu altın fırsatı kaçırmayacak, kendi lehlerine kullanacaklardır.

Bildiğiniz üzere Güney Azerbaycan Türkleri Türksat uydusu üzerinden Türk kanallarını geniş şekilde izlemekteler. Bu dizinin yayılması Güney Azerbaycan Türkleri içinde Türkiye’nin simasını olumsuz şekilde etkilemekte, Azerbaycan Türklerinin gözünde Türkiye’yi karalamak için Türk düşmanlarına altın fırsat yaratmaktadır. Zira Azerbaycan Türkleri Azerbaycan tarihinin önemli bir dilimi olarak Şah İsmail ve Safevi devletini benimsemektedirler.

Güney Azerbaycan’ın siyasi kuruluşlarından biri olan Azerbaycan Milli Direniş Teşkilatı (AMDT) olarak bazı Türk kanallarındaki bu tarz yaklaşımı kınar, derin üzüntümüzü bildiririz. Temennimiz budur ki, kardeş vatan Türkiye’mizin saygıdeğer medya kuruluşları yayınlarında Türkiye, Türk dünyası, İslam Dünyası ve tüm bölgemizin huzur, barış ve kardeşlik ilişkilerini göz önünde bulundurarak kardeşlerin arasına nifak sokabilecek tutumlardan uzak dursunlar. Bu vesile ile ise saygıdeğer RTÜK ve Saman Yolu kanalından adı geçen dizinin ciddi anlamda gözden geçirilmesini rica ederiz.

Azerbaycan Milli Direniş Teşkilatı (AMDT)

adına

sözcü: Davud TURAN, این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید

www.diranish.net, این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید

--

Azərbaycan Milli Dirəniş Təşkilatı

AMDT

Share/Save/Bookmark
 
آدرسهای ما - Follow us

YouTube

 -----

Facebook

----- 

Twitter