روز چهارم؛ دیدار با 5 معاون و مشاور سناتورهای آمریکایی: انتقاد از سیاستهای صدای آمریکا*****
آذوح: گزارش از دیدارهای یک هفته ای نمایندگان اتحاد آذربایجان جنوبی( آذوح – گادپ ) در واشنگتن ادامه دارد.
به گزارش آذوح نمایندگان دو تشکل آذربایجان جنوبی در طول هفته ی گذشته ضمن دیدار با جمع کثیری از سناتورها، اعضای کنگره و یا نمایندگان آنها موضوع "آذربایجان جنوبی" را با آنان در میان گذاشتند. این از معدود دفعاتی است(اولین بار) که "آذربایجان جنوبی" در این سطح و با بیش از 15 نماینده از سوی کنگره در طول یک هفته مورد مذاکره قرار می گیرد.
گفتنی است در این دیدارها آقای محمود بیلگین(سخنگوی حزب دموکرات آذربایجان جنوبی- گادپ) و خانم آیدا کریملی(فعال سیاسی آذربایجان جنوبی) به عنوان هیات آذربایجان جنوبی حضور دارند.
گزارش روز اول:
http://azoh.info/index.php?option=com_content&view=article&id=22624:-2-1-&catid=1:1&Itemid=19
گزارش روز دوم:
http://azoh.info/index.php?option=com_content&view=article&id=22689:---4---------------&catid=1:1&Itemid=19
گزارش روز سوم:
http://azoh.info/index.php?option=com_content&view=article&id=22719:--21---q--q---------&catid=1:1&Itemid=19
*دیدار با آقای "بابی بابکوک Bobby Babcock"، معاون سناتور "استیو کینگ Steve King Representing the 4th District of Iowa"
آقای بابی بابکوک در مورد ساختار سیاسی ایران و به خصوص بیوگرافی حسن روحانی و چگونگی به قدرت رسیدن او اطلاعات بسیاری از سوی هیات آذربایجانی دریافت نمود. وی اظهار داشت دفتر سناتور کینگ و خود ایشان رابطه ی نزدیکی با نمایندگانی از ملتهای بلوچ و احوازی داشته و امیدوارند با نمایندگان ملت آذربایجان نیز در ارتباط باشند.
وی در ادامه بیان داشت که آقای کینگ اعتقادی به کاهش تحریمها علیه ایران نداشته و باور دارد روحانی و دولت جدید هیچ عملی را که مستحق چنین تخفیفی باشد انجام نداده اند.
پس از ارائه ی اطلاعات به معاون سناتور وی ضمن اظهار تعجب از اینکه چرا چنین موضوعی تا به حل رسانه ای نگردیده در این خصوص از هیات آذربایجان جنوبی سوال نمود. نمایندگان "اتحاد آذربایجان جنوبی" نیز به عدم دسترسی حرکت ملی آذربایجان جنوبی به رسانه های بین المللی اشاره نمود. آقای بابکوک ادامه می دهد: "صدای آمریکا چطور؟"
هیات آذربایجانی نیز در پاسخ به ایشان به نمونه ای از اخبار و گزارشات صدای آمریکا اشاره کرده و اعتراض خود را بیان داشت. در برنامه ی روز 11 دسامبر 2013 در صدای آمریکا طی گزارشی به وقایع 21 آذر 1325 و قتل عام نزدیک به 30هزار آذربایجانی توسط رژیم ایران پرداخته شده و توسط حاضرین در برنامه اعلام گردید دولت پهلوی مردم آذربایجان را از دست پیشه وری نجان داده است. همچنین در آن وقایع تنها 2 نفر کشته شده که آن دو نیز به دست مردم به قتل رسیده اند!!
*خانم "پریتی شاه Preeti Shah" و آقایان "ائروم علی Erum Ali" و "پیتر دامیکو Peter D’Amico"، معاونین سناتور "دیک دوربین Senator Dick Durbin"
نمایندگان سناتور "دوربین" در ابتدا به شکلی غیرقابل باور از جمهوری آذربایجان پرسیده و با تصور اینکه هیات آذربایجان جنوبی از آن کشور آمده اند سوالاتی در خصوص نام "آذربایجان جنوبی" و اینکه آیا منظور همان قاراباغ است پرسیدند!.
هیات سیاسی نیز با اسناد و بروشورها در خصوص جغرافیای آذربایجان جنوبی و اکثریت بودن آنها در ایران توضیحاتی ارائه دادند. همچنین با اشاره به چندین نمونه از گزارشات صدای آمریکا، بیان داشتند که سیاستگذاری این شبکه نسبت به آذربایجان جنوبی سیاست انکار و حتی مخالفت است که معاونین سناتور با دریافت این اطلاعات اعلام کردند در این خصوص بررسی و اعتراض خواهند نمود.
*خانم "گرئچان بلوم Gretchan E. Blum"، دستیار سناتور "مارک کرکSenator Mark Kirk U.S. Senator for Illinois"
خانم بلوم و سناتور کرک دانش بسیار خوبی از آذربایجان جنوبی و دیگر ملتهای ساکن در ایران داشتند. وی اظهار داشت که "ما می دانیم که ملتهای غیرفارس اکثریت جمعیتی ایران را تشکیل می دهند."
با این حال وی علیرغم این موارد، کوچکترین اطلاعی از وضعیت دریاچه ی اورمیه نداشته و در این خصوص سوالات بسیاری مطرح گردید. دلایل خشکانده شدن دریاچه و کارهایی که حرکت ملی علیه این موضوع انجام داده از اهم این مباحث به شمار می روند. وی در ادامه سوالاتی نیز درخصوص دلایل عدم همکاری با اپوزیسیون فارس طرح کرد.
سناتور کرک در حیطه ی آگاهی از وضعیت زندانیان سیاسی ایران کار می کند و در نتیجه خانم بلوم پرسشهای فراوانی در مورد زندانیان سیاسی و شرایط آنها در آذربایجان جنوبی بیان داشت. هیات آذربایجان جنوبی نیز با ارائه ی گزارش چندین ساله ی نقض حقوق بشر در آذربایجان جنوبی در مورد آخرین وضعیت زندانیان سیاسی آذربایجان اطلاعات جامعی ارائه نمود.
خانم بلوم پرسید که چگونه او و سناتور می توانند به جنبش ملی آذربایجان کمک کنند و درست مانند نمایندگان دیگری که این روز با آنها دیدار برگزار گردید، در خصوص صدای امریکا و رادیو فردا جویای نظر هیات آذربایجانی شد.
وی ضمن ابراز نارحاتی و تاسف شدید از وضعیت و موارد روی داده در صدای آمریکا تاکید کرد این موضوع را حضورا و همچنین توسط نامه نگاری های رسمی به اطلاع کنگره و مجلس سنای آمریکا خواهند رسید.
آذوح