چرا عوامل دولتی پشت پرده فساد اقتصادی زنجانی افشا نمیشوند؟
آذوح: یک عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی درمجلس میگوید کسانی منتظر اعدام سریع زنجانی هستند تا پروند بسته شود و خطر از سر آنها بگذرد. زنجانی در دوره احمدینژاد در دور زدن تحریمها، فروش نفت و خرید قطعات پروژه هستهای نقش داشت.
حکم اعدام بابک زنجانی بازتاب گستردهای در رسانههای بینالمللی داشت. چنین بازتابی با دامنه جهانی تا کنون در مورد دیگر مفسدان اقتصادی جمهوری اسلامی، که اتفاقا شمارشان هم کم نیست، مشاهده نشده است.
علت اصلی بازتابی چنین گستردهدر رسانههای جهانی رابطهای است که میان بابک زنجانی با دستگاه دولتی در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد و نیز احتمالا با سپاه پاسداران در زمان تحریمهای شدید بینالمللی وجود داشته است.
فردی که در زمان تحریمها، احمدینژاد او را به واسط فروش نفت ایران در بازار جهانی بدل کرد، امروز به اعدام محکوم شده است، بی آنکه عوامل دولتی پشت پرده فعالیتهای بابک زنجانی افشا شوند.
بابک زنجانی در دور زدن تحریمها نقشی کلیدی در فروش نفت در بازار بینالمللی، خرید و فروش و انتقال ارز و طلا به داخل و خارج کشور و خرید تجهیزات حساس برای برنامه هستهای ایران ایفا کرده است.
زنجانی بدین گونه توانست در هنگامه هرج و مرج دوره احمدینژاد هم به حاکمیت جمهوری اسلامی سود رسانده و هم خود به سرمایهای کلان و میلیارد دست یازد و در خارج کشور انباشته نگاه دارد.
اعدام زنجانی بدون شناسایی عاملان پشت پرده بیفایده است
حسین دهدشتی، عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس، در گفتوگو با سایت "تابناک" در این رابطه میگوید: «اعدام بابک زنجانی حداقل مجازاتی است که میتوان درباره وی اعمال کرد (...) اما عوامل پشت پرده و همدستان وی که بیشتر آنها در سیستم دولتی بودهاند شناسایی نخواهند شد.»
این نماینده مجلس میافزاید که کسانی خواهان مرگ زنجانی هستند تا بدینگونه پرونده بسته شود و خطر از سر آنها بگذرد. او این حکم را هشداری جدی برای زنجانی میداند تا او نسبت به خطر جدی که تهدیدش میکند پی ببرد و "ناگفتههای خود را بازگو کند".
دهدشتی میگوید زنجانی در طول این سالها نتوانسته دادگاه را راضی کند و فقط "وعدههای دروغ" داده است.
این نماینده مجلس ابراز اطمینان کرد که زنجانی بحثهایی را در بازجوییهای خود مطرح کرده و اعترافاتی در این باره داشته است.
از نظر این عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی: «اعدام بابک زنجانی دردی را دوا نخواهد کرد؛ بررسیهای ما نشان میدهد که تنها ۱۵ الی ۲۰ درصد از بدهیهای زنجانی در داخل ایران است و عمده سرمایههای وی در خارج از ایران است که برخی از آنها رصد شده و رد آنها پیدا شده و به سیتم قضایی ارجاع شده است، ولی اگر این فرد اعدام شود هیچ یک از این سرمایهها به کشور باز نخواهد گشت و یا بازگرداندن آن با مشکلات بسیار زیادی همراه خواهد شد.»
متهم ردیف سوم محکوم به اعدام کیست؟
روز یکشنبه ۶ مارس غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ضمن اعلام حکم محکومیت بابک زنجانی به اعدام، از متهم ردیف سوم پرونده زنجانی نیز نام برد که او نیز به اعدام محکوم شده است.
به گزارش خبرآنلاین، متهم ردیف سوم، حمید فلاح هروی خود را متولد ۱۳۴۰، بازنشسته، دارای مدرک دکترای صنایع، متاهل و دارای سه فرزند با تابعیت ایران و بدون سابقه کیفری و ساکن تهران معرفی کرده است.
اتهامات فلاح هروی با اتهامات دو متهم دیگر این بزرگترین پرونده نفتی، یعنی بابک زنجانی و مهدی شمس، نزدیک است.
بر اساس کیفرخواست اتهامات متهم ردیف سوم دایر بر "افساد فی الارض از طریق مشارکت در اخلال با علم به ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی، مشارکت عامدانه، مشارکت در ارتکاب جرایم مرتبط با جعل، مشارکت در کلاهبرداری یک میلیارد و دویست میلیون یورویی از شرکت HK با استفاده از جعل، مشارکت در کلاهبرداری از تامین اجتماعی و همچنین مشارکت در پولشویی" است.
خبرآنلاین مینویسد، در طول بیست و شش جلسه دادگاه، به اتهامات متهمان پرونده فساد نفتی رسیدگی شد و غلامحسین محسنی اژهای در نودوسومین نشست خبری با نمایندگان رسانه از صدور حکم پرونده بابک زنجانی و دو متهم دیگر پرونده فساد نفتی در دادگاه بدوی خبر داد. اژهای گفت که «دادگاه بدوی این سه متهم را مفسد فی الارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرده است».