نگرانی چین از دوری بیشتر تایوان از سرزمین اصلی
آذوح: مراسم ادای سوگند تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری منتخب تایوان در کاخ ریاست جمهوری در تایپه برگزار شد. تسای اینگ-ون در نخستین نطق خود به رغم تاکید چین بر سیاست الحاق مجدد این جزیره به سرزمین اصلی، از این کشور فاصله گرفت.
خانم تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری منتخب تایوان در سخنرانی خود پس از مراسم ادای سوگند اشارهای به الحاق مجدد این جزیره به سرزمین اصلی چین نکرد. او که عضو حزب "دموکراتیک پیشرو" تایوان (DFP) است، طی سخنانی در این باره تنها گفت که دوطرف باید موانع موجود تاریخی را کنار نهند و گفتوگوهای سازندهای را آغاز کنند.
به این ترتیب رئیس جمهوری منتخب تایوان خواست جمهوری خلق چین را مبنی بر وجود تنها "یک چین" در جهان نپذیرفته است. چین به تایوان به عنوان بخشی از کشور بزرگ خود مینگرد و خواستار الحاق مجدد جزیره تایوان به سرزمین اصلی است.
ملیگرایان چین در جنگ داخلی در این کشور در سال ۱۹۴۹مغلوب کمونیستها به رهبری مائو شدند. ژنرال چیانگ کای - شک همراه با رهبران دولتی و حزبی چین به جزیره تایوان گریختند و در این جزیره دولت چین ملی را تشکیل دادند.
دفتر روابط چین با تایوان در پکن اعلام کرده که تایوان برخوردی دوگانه به جمهوری خلق چین دارد و توافق ۱۹۹۲ را نقض کرده است؛ توافقی که در آن بر وجود تنها یک دولت چین در جهان تاکید شده است. در بیانیه دفتر روابط چین با تایوان همچنین آمده است که چین به هیچ وجه استقلال تایوان را نخواهد پذیرفت.
سای اینگ-ون، به جای ما یینگ–جو، رئیس جمهوری پیشین تایوان به قدرت رسیده است. ما یینگ – جو عضو حزب کومینتانگ تایوان است و پس از دو دوره ریاست جمهوری دیگر حق شرکت در انتخابات را نداشت.
حزب کومینتانگ تایوان و شخص ما یینگ–جو از هواداران سیاست نزدیکی به چین کمونیست بودند و روابط اقتصادی تایوان را با چین به شدت افزایش دادند. ما یینگ – جو ۲۰ قرارداد بزرگ اقتصادی با چین بست و در حال حاضر ۴۰درصد صادرات تایوان به کشور چین است.
اما حزب کومینتانگ در انتخابات ماه ژانویه سال جاری (۲۰۱۶) بزرگترین شکست تاریخ خود را خورد، زیرا مردم تایوان با سیاست نزدیکی اقتصادی به چین که هنوز موشکهایش را به سوی تایوان نشانه گرفته، موافقتی نداشتند.
به همین جهت است که تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری منتخب تایوان در نظر دارد سیاستی مستقل از چین برای تایوان اتخاذ کند.