فلوجه؛ کمینگاه داعش و هشدار آمریکا به عراق
آذوح: ارتش عراق مصمم است شهر فلوجه را که از پایگاههای اصلی "دولت اسلامی" است، از چنگ داعش آزاد سازد. اما جهادگرایان تلههای بسیار گذاشته و خود را در پس هزاران غیرنظامی پنهان ساختهاند.
از قرار معلوم آمریکاییها به حیدر عبادی، نخستوزیر عراق هشدار داده بودند که فعلا از حمله به فلوجه پرهیز کند. آمریکاییها توصیه کردهاند، ارتش عراق بهتر است نخست نیروهای خود را برای آزادسازی موصل متمرکز سازد.
اما حیدر عبادی، زیر فشارهای سیاسی داخل کشور، برای نبرد فلوجه تصمیم گرفت و آن را اعلام کرد. او با افتخار اعلام کرده است که نیمی از حاشیه شهر تحت کنترل نیروهای دولتی قرار گرفته است، اما تسخیر تمام شهر مسئله بغرنج و پرمخاطره دیگری است.
به گزارش سایت آلمانی اشپیگل آنلاین، آمریکاییها میدانند که آزادسازی تمام شهر تا چه اندازه میتواند دشوار باشد. در سال ۲۰۰۴ در زمان اشغال عراق توسط نیروهای ارتش آمریکا در جریان درگیری بر سر این شهر، شمار کشتگان ارتش آمریکا آن قدر زیاد بود که از جنگ ویتنام تا آن زمان تجربه نشده بود.
نیروی مقابل ارتش آمریکا در آن زمان در فلوجه شبکه تروریستی القاعده بود که پیش از ظهور جریان تروریستی "دولت اسلامی" در این شهر فعالیت میکرد.
فلوجه را به خاطر مساجد فراوان آن، شهر مساجد و منارهها نیز مینامند. دوسالونیم است که جهادگرایان بر این شهر حاکم هستند. این شهر مرکز افراط گرایان اسلامی است.
گفته میشود که این شهر در حال حاضر مینگذاری شده است تا در صورت سقوط به قبرستان مخالفان جریان تروریستی "دولت اسلامی" تبدیل شود.
بر اساس ارزیابی ارتش عراق، شمار مبارزان "دولت اسلامی" در فلوجه بسیار کم و حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ نفر است. در کنار این رزمندگان صدها نفر نیز از هواداران این جریان تروریستی هستند که علیه ارتش عراق میجنگند.
خبرنگار "اشپیگل آنلاین" بر این نظر است که ارتش عراق میخواهد با حدود ۲۰ هزار سرباز، شبهنظامی و مامور پلیس به این شهر حمله کند. البته نیروی هوایی ائتلاف آمریکا نیز از حمله ارتش عراق به فلوجه حمایت خواهد کرد.
اما بهرغم این نیروی چند برابر، باز هم امکان طولانی شدن نبرد بر سر فلوجه وجود دارد، زیرا تروریستهای "دولت اسلامی" برای حفظ خود از وجود غیرنظامیان به عنوان سپر دفاعی خود استفاده میکنند.
گفته میشود که از ۳۰۰ هزار ساکنان این شهر اکنون تنها ۵۰ هزار نفر در آن زندگی میکنند. سازمان ملل متحد تخمین میزند که در فلوجه تنها ۱۰هزار خانواده باقی مانده است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که چند روز پیش ۸۰ خانواده موفق به فرار از این شهر شدهاند اما گفته میشود که شماری از این افراد در جریان فرار کشته شدهاند. جهادگرایان هرکس را که با نظر آنها مخالفتی کند یا دست به فرار بزند اعدام میکنند.